Quantcast

Nieuwsoverzicht

vrijdag 16 september 2016

Bijdrage Nederland aan Global Fund valt tegen op cruciaal moment in de aidsbestrijding

“Juist nu extra inzet in de komende 5 jaar doorslaggevend is voor het stoppen van de wereldwijde aidsepidemie, trapt Nederland op de rem. Dit is ingrijpend voor miljoenen mensen met hiv en aids”, reageert directeur Louise van Deth van het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!. Vandaag kondigde Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tijdens de Global Fund top in Montreal aan dat Nederland voor de komende 3 jaren in totaal € 156 miljoen bijdraagt. Dat is fors minder dan de €200 miljoen waar het Aids Fonds-STOP AIDS NOW! en Nederlandse Ngo’s eerder dit jaar toe opriepen, om die extra inzet te kunnen financieren en om het goede signaal te geven aan andere donorlanden.

Lees meer

 1. Zuid-Afrika kondigt gratis behandeling voor iedereen met hiv aan
  maandag 5 september 2016 Zuid-Afrika kondigt gratis behandeling voor iedereen met hiv aan

  Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid zegt over te gaan tot het gratis behandelen van alle mensen die geïnfecteerd zijn met hiv. Ongeacht de conditie van hun immuunsysteem. Dat maakte Associated Press (AP) vrijdag 1 september bekend. Voor de aankondiging was gratis behandeling in Zuid-Afrika afhankelijk van bepaalde waarden van de witte bloedcellen.

 2. Lefgozer Chris wint de ArtBag campagne van STOP AIDS NOW!
  donderdag 28 juli 2016 Winnende lefgozer ArtBag campagne bekend!

  Chris Lensen (26) uit Venlo is het nieuwe gezicht van de ArtBag-campagne van STOP AIDS NOW!. Op de oproep ‘lefgozer gezocht’ reageerden maar liefst 224 mannen. Twaalf van hen kregen een professionele fotoshoot van top fotograaf Philip Riches. Na het tellen van de stemmen van het publiek en vakjury bleek Chris Lensen de winnaar. Chris poseerde naakt met de ArtBag net zoals internationaal model Heidi Klum en STOP AIDS NOW!-ambassadeur Nicolette Kluijver dat eerder hebben gedaan. De foto van Chris zal gebruikt worden voor de promotie van de ArtBag. Met o.a. de opbrengst van de verkoop financiert STOP AIDS NOW! projecten in Afrika en Azië. 

 3. Welke lefgozer mag de Artbag promoten? | STOP AIDS NOW!
  maandag 25 juli 2016 Laatste ronde Lefgozer-actie! Stem nu!

  De laatste twaalf lefgozers gingen uit de kleren voor de fotoshoot van de ArtBag-campagne. Bekijk het sexy resultaat en stem op de foto van jouw favoriet!

Volg ons

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

 • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij