Nieuwsoverzicht | STOP AIDS NOW!

Nieuwsoverzicht

“Young people will lead us to an AIDS-free generation” dinsdag 18 oktober 2016

UNAIDS: “Young people will lead us to an AIDS-free generation”

We kunnen de aidsepidemie in 2030 stoppen. Maar dat kan alleen als we de hardst getroffen groepen actief betrekken in het verbeteren van hun situatie. Vorige week publiceerde UNAIDS een artikel waarin aan de hand van cijfers benadrukt wordt op welke manier er voor 2030 een einde aan aids kan worden gemaakt. 

Lees meer

 1. Broer en Zus-dag
  vrijdag 30 september 2016 Broer en Zus-dag

  Op 30 september vieren wij dat het nationale broer en zus-dag is en benadrukken we hoe waardevol broers en zussen zijn. Volgens cijfers van Unicef hebben 13,4 miljoen kinderen tussen de 0 en 17 jaar een of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Een deel van deze kinderen kan gelukkig terugvallen op de steun van broers en/of zussen. Daarom besteden we vandaag aandacht aan het verhaal van Stella, één van de miljoenen kinderen die hun ouders verloren aan de gevolgen van aids.

 2. vrijdag 16 september 2016 Bijdrage Nederland aan Global Fund valt tegen op cruciaal moment in de aidsbestrijding

  “Juist nu extra inzet in de komende 5 jaar doorslaggevend is voor het stoppen van de wereldwijde aidsepidemie, trapt Nederland op de rem. Dit is ingrijpend voor miljoenen mensen met hiv en aids”, reageert directeur Louise van Deth van het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!. Vandaag kondigde Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tijdens de Global Fund top in Montreal aan dat Nederland voor de komende 3 jaren in totaal € 156 miljoen bijdraagt. Dat is fors minder dan de €200 miljoen waar het Aids Fonds-STOP AIDS NOW! en Nederlandse Ngo’s eerder dit jaar toe opriepen, om die extra inzet te kunnen financieren en om het goede signaal te geven aan andere donorlanden.

 3. Zuid-Afrika kondigt gratis behandeling voor iedereen met hiv aan
  maandag 5 september 2016 Zuid-Afrika kondigt gratis behandeling voor iedereen met hiv aan

  Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid zegt over te gaan tot het gratis behandelen van alle mensen die geïnfecteerd zijn met hiv. Ongeacht de conditie van hun immuunsysteem. Dat maakte Associated Press (AP) vrijdag 1 september bekend. Voor de aankondiging was gratis behandeling in Zuid-Afrika afhankelijk van bepaalde waarden van de witte bloedcellen.

Volg ons

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

 • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij